Ideaal voor vloggers: DJI’s handheld stabilisator voor smartphones

DJI Osmo Mobile

Houd je van vloggen? Of maak je gewoon graag video’s met je smartphone? Dan weet je hoe vaak je camera trilt tijdens het filmen. Vervelend, maar de Chinese dronefabrikant DJI heeft een oplossing gevonden: de DJI Osmo Mobile.

De DJI Osmo Mobile heeft geen ingebouwde camera, zoals veel andere producten van DJI dat wel hebben, maar laat je gebruikmaken van je smartphone. Je plaatst je toestel er simpelweg in en je bent klaar om te gaan. Net als bij een selfiestick dus, maar met als groot verschil dat DJI ook software meelevert en er een zogenaamde cardanische stabilisator in zit. Daardoor wordt het beeld van je video ongelofelijk stabiel.

De stabilisator laat je eenvoudig wisselen tussen een horizontaal en verticaal beeld. Maar er is ook een optie om je camera mooi om te draaien, om zo beelden te maken die vanaf de grond lijken te komen. Daarnaast zijn er een aantal opties voor het maken van video’s. Hier vallen onder meer panorama’s, beelden met veel blootstelling aan licht en een timelapse-functie onder.

Handige functie is ook de active tracking. Daarmee kun je een object omtrekken op het scherm van je telefoon en de Osmo Mobile blijft het volgen terwijl jij beweegt. Je telefoon beweegt automatisch mee om je doel in het scherm te houden. Overigens is er ook een optie om je gezicht te herkennen en te volgen, wat dan weer ideaal is voor vloggers. Ook handig is de mogelijkheid om live te streamen naar YouTube .

De stabilisator werkt op een accu en die gaat ruim vier uur mee: genoeg voor de meeste filmsessies. De Osmo Mobile is over ongeveer twee weken te verkrijgen voor 339 euro.