Samsungs koelkast met een gigantisch touchscreen komt naar Nederland

Samsung koelkast

In januari presenteerde Samsung de FamilyHub, een koelkast met een gigantisch touchscreen. Een geinige toevoeging, want hiermee kun je notities en foto’s achterlaten voor je familie. Daarnaast kun je er boodschappen mee bestellen. Voor sommigen de koelkast waar ze al hun hele leven van dromen; voor anderen een gimmick waar ze het nut niet van inzien.

Er zitten drie camera’s in de koelkast. Daarmee kun je op bijvoorbeeld je smartphone zien wat er nog in ligt. Handig als je in de supermarkt staat en echt niet meer weer of je nu wel of geen melk meer had, wat ondergetekende regelmatig overkomt.

Het 21.5-inch touchscreen laat je diverse taken uitvoeren. Denk aan het bestellen van boodschappen, het uploaden van content vanaf je smartphone en het maken van notities. Ook is het interactieve whiteboard goed te gebruiken voor een gezinsplanner. Laatste leuke toevoeging is de Club des Chefs-app, waarmee diverse meesterkoks kooktips geven via tekst en video. Een kookboek heb je eigenlijk niet meer nodig, want je maakt het lekkerste eten met behulp van je koelkast.

Twin Cooling Plus

De FamilyHub heeft net als meer koelkasten van Samsung Twin Cooling Plus. Daarmee wordt vers eten gegarandeerd, aldus het bedrijf. Daarnaast zorgt de Precise Chef Cooling dat de temperatuur niet verder schommelt dan 0,5 graden.

De FamilyHub is vanaf 2017 beschikbaar in Nederland. De prijs is helaas nog niet bekend.