Doek valt voor Withings, merknaam verdwijnt volledig

Withings Steel HR

Nokia nam in april vorig jaar Withings over. Dat Franse bedrijf maakt gezondheidsgadgets. In juni werd de fabrikant officieel van Nokia en nu is ook de toekomst van het merk Withings duidelijk. Vanaf deze zomer verdwijnt de naam geheel en gaat het verder onder de naam van de nieuwe eigenaar.

Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens Nokia’s presentatie op MWC in Barcelona. De producten van Withings, onder meer slimme horloges, weegschalen en beveiligingscamera’s, blijven allemaal bestaan. Het enige verschil is de naam op het product.

Health Mate

De app Health Mate van Withings krijgt daarbij een flinke update. Deze software verbindt alle gezondheidsproducten en laat bijvoorbeeld je gewicht en bloeddruk zien. Volgens Nokia krijgt de app een geheel nieuw ontwerp met een betere ervaring voor de gebruikers. Doel is om het gemakkelijker te maken om nieuwe apparaten aan het platform te koppelen en de voortgang te delen met vrienden.

Daarnaast werkt Nokia aan nieuwe coachingprogramma’s, die binnen acht weken moeten verschijnen. Deze bevatten onder meer persoonlijke gezondheids- en fitnessprogramma’s.

Ook komt er een Patient Care Platform, dat gericht is op werknemers in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld huisartsen. Hiermee kun je als patiënt thuisblijven, terwijl doktoren je gezondheid op afstand monitoren. Mochten er signalen komen dat het niet goed met je gaat, dan kunnen ze ingrijpen. Prettig, want daardoor hoef je minder tijd door te brengen in het ziekenhuis.