Samsung presenteert twee tablets en motion controller voor Gear VR

Samsung Gear VR

Samsung kondigde vandaag niet de Galaxy S8 aan tijdens MWC, maar wel twee nieuwe tablets en een geheel nieuwe controller voor de Samsung Gear VR. Dat deden ze echter niet voor ze nog even ingingen op het Galaxy Note 7-debacle. “We zijn vastbesloten om alle lessen die we hier van kunnen leren te gaan leren”, aldus David Lowes, CMO van Samsung.

Die lessen houden in dat ze meer gaan letten op veiligheid, onder meer door een veiligheidscontrole met acht punten in te voeren voor alle accu’s. Een nodige toevoeging, gezien deze vorig jaar voor flink wat problemen zorgden. Maar net als zij blijf ik er niet te lang bij stilstaan, want het is tijd voor een nieuw hoofdstuk voor Samsung.

Gear VR controller

Dit jaar geen Mark Zuckerberg die opeens door een publiek met Gear VR’s oploopt, maar wel nieuws over de headset. De virtual-reality-bril krijgt er namelijk een geheel nieuwe controller bij, die wat leuke functies toevoegt aan de headset. De controller volgt namelijk je bewegingen, maar heeft ook een touchpad en een paar knoppen waarmee je kunt navigeren en interacteren met de apps die je gebruikt of games die je speelt.

Ook heeft de headset zelf een update gehad. De nieuwe versie heeft 42mm lenzen en een gezichtsveld van 101 graden. In de bril zelf zit ook nog eens een plek waar je de controller kunt opbergen als je hem niet gebruikt. Een concept dat we eerder zagen bij de Daydream View van Google. Die controller hoef je overigens niet op te laden, een AAA-batterij is voldoende om hem te laten werken.

Helemaal fijn is dat de controller en headset samen worden geleverd. Je betaalt dus niets extra voor de afstandsbediening.

Galaxy Tab S3

Naast de Gear VR met zijn controller introduceerde Samsung ook twee nieuwe tablets. De Galaxy Tab 3 is daar een van. Dit tablet heeft een 9.7-inch sAmoled-scherm waar je HDR-video’s op kunt kijken. Meest interessant is dat de vier ingebouwde speakers met het scherm meedraaien. Draait je beeld, dan draait je geluid dus mee, waardoor het goed blijft klinken.

Daarnaast is ditde eerste tablet met de Samsung Game Launcher, dat ervoor zorgt dat je geen notificaties krijgt tijdens het gamen. Fijn als je net bezig was met het behalen van een nieuwe high score.

Samsung Galaxy Tab S3

De Galaxy Tab 3 heeft een accu die 12 uur meegaat als je video’s zit te kijken. Je kunt verder kiezen uit een 4G-versie en een wifi-versie. Beide edities hebben bovendien een PoGo Keyboard Cover, die je niet op hoeft te laden. Ook is de S Pen met de Tab 3 te gebruiken; deze wordt gratis meegeleverd.

Galaxy Book

Het andere tablet is de Samsung Galaxy Book. Deze tablet richt zich meer op zakelijk gebruik en komt in twee formaten, namelijk 10.6-inch en 12-inch. Beide formaten hebben een HD+ sAmoled-scherm. Dat de tablet gericht is op zakelijk gebruik zie je onder meer aan de 2 USB-C-poorten. De gedachte hierachter is dat je bijvoorbeeld een beeldscherm kunt aansluiten op het apparaat.

Galaxy Book 12-inch

Ook deze tablet biedt ondersteuning voor 4G. De accuduur is prima, hij houdt het namelijk 10,5 uur vol. De Galaxy Book draait echter niet op Android, maar op Windows 10. Reden hiervoor is dat de tablet net zo krachtig zou moeten zijn als een desktop, maar dan in een tabletverpakking. Hier kun je verder de S Pen bij gebruiken, wat voor het eerst is bij een Windows-apparaat. Daarnaast is er een samenwerking met Adobe voor Photoshop, die je nu ook met de S Pen laat werken.

De Galaxy Book verschijnt met een PoGo Keyboard Cover en de S Pen inbegrepen.

Galaxy S8

Een laatste aankondiging ging over de Galaxy S8. Hoewel dit toestel nog niet klaar was om vandaag getoond te worden – normaal presenteert Samsung zijn nieuwe vlaggenschip altijd op MWC – hoeven we niet lang meer te wachten. Op 29 maart wordt de telefoon in New York tijdens Samsung Unpacked gepresenteerd.