dokiWatch: een smartwatch voor de jongste gebruikers

dokiWatch

Zo’n smartwatch is hartstikke gaaf, maar ik┬ázou een 400 euro kostende Apple Watch niet zomaar aan de pols van een 8-jarige hangen. Wearables zijn op dit moment vaak nog duur en kwetsbaar – en de kans dat ze in de zandbak terechtkomen is dan toch vrij groot. Dat is misschien waarom de dokiWatch zo’n groot succes is op Kickstarter. Deze smartwatch is speciaal bedoeld voor jonge gebruikers en heeft dan ook een extra stevige behuizing

De dokiWatch laat kinderen videobellen met hun ouders, waarbij er een rechtstreekse connectie met een smartphone wordt gemaakt. Een ingebouwde fitnesstracker houdt bij hoeveel een kind op een dag beweegt. Daarnaast zit er een GPS-antenne in, waarmee een ouder kan zien waar een kind precies uithangt.

De smartwatch is steviger dan sommige alternatieven, maar verwacht geen kinderprijsje. Wil je de dokiWatch bemachtigen, dan moet je minstens 149 dollar doneren. Die prijs zal alleen nog maar stijgen naarmate het project meer geld inzamelt.

Die prijs lijkt mensen in elk geval niet tegen te houden. De makers hoopten 20.000 dollar in te zamelen, maar hebben nu al meer dan 150.000 dollar op zak. En het project heeft nog twee weken om meer geld in het laatje te brengen. Je kunt nog tot en met vrijdag 5 februari doneren.