Wanneer komt mijn pizza? Domino’s laat je je bestelling volgen met GPS

Als je een pizza bij Domino’s bestelt, kun je vanaf vandaag de bezorging volgen via GPS. Na bestelling op de website krijg je een kaart te zien op de Pizza Tracker-pagina waar je precies op kunt zien waar je pizza is. De dienst was al beschikbaar in Hoogeveen, Soest, Empel, Hoofddorp en Gorinchem, maar komt nu naar de rest van Nederland.

Volgens Domino’s krijg je dankzij de mogelijkheid om je bestelling te gaan tracken meer inzicht over de bezorging en kun je je tijd efficiënter invullen. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat je niet meer op de bank zit te wachten tot je pizza eindelijk eens komt, maar kunt beslissen of je nog tijd hebt voor bijvoorbeeld een snelle boodschap. De GPS-tracker laat namelijk exact zien hoe lang het duurt voor de bezorger voor de deur staat.

Voor de managers in de filialen van Domino’s moet het het voordeel hebben dat ze meer inzicht hebben in de route van de bezorgers en dat ze kunnen zien of ze snel en veilig genoeg rijden.

Volgens Domino’s heeft het systeem in Australië en Nieuw-Zeeland er al voor gezorgd dat bezorgers zich aan de snelheidslimiet houden. Het aantal ongelukken zou in Australië zelfs verminderd zijn met 50 procent. Daarnaast kunnen managers tijdens een ongeval of overval snel bepalen wie waar is.

Follow The Pizza

De techniek van Domino’s is alles behalve nieuw. Bezorgservices als Deliveroo, Foodora, UberEATS en Picnic maken al gebruik van GPS-trackers. Verschil is echter dat deze diensten niet in heel Nederland beschikbaar zijn, maar vaak alleen in grote steden.

Domino’s brengt haar systeem in ieder geval op een leuke manier aan de man. Er komt een wedstrijd genaamd Follow The Pizza. Vanaf 31 maart wordt er wekelijks in zes verschillende steden een bezorger naar een geheime locatie gestuurd. De bezorging kun je volgen via de GPS-Tracker. Ben je als eerste bij het eindpunt van de bezorger en laat je de tracker op je telefoon zien, dan win je alle pizza’s die de bezorger bij zich heeft. En wie houdt er nu niet van gratis pizza?