Heugelijk nieuws: drie nieuwe Game of Thrones series in de maak

Game of Thrones

HBO Max doet flink zijn best om de strijd met Netflix en Disney+ aan te gaan, zo blijkt uit nieuwe geruchten. Het lijkt er namelijk op dat er minimaal drie nieuwe Game of Thrones series in de maak zijn, waarvan één al officieel is aangekondigd. Dit gaat om House of the Dragon.

Maar dat is niet alles, want het bedrijf is ook een spinf0ff aan het ontwikkelen dat gebaseerd is op de Tales of Drunk and Egg-verhalen van George R. R. Martin, een verzameling van fantasy verhalen. En tot slot de derde serie, wat naar alle waarschijnlijkheid een animatieserie zal worden.

Game of Thrones animatie

Helemaal geen gek idee, want uit cijfers van Netflix blijkt dat ook een hoop volwassenen naar animatieseries kijken. Het leuke van animatie is dat je hier álles in kwijt kunt. Misschien zelfs wel meer dan in een show met acteurs. Verwacht dus meer actie en meer grimmigheid. Wel moet erbij gezegd worden dat HBO op dit moment nog in een heel vroeg stadium zit en nog maar net bezig is met de ontwikkeling ervan, dus het zal nog even duren voordat we deze serie daadwerkelijk kunnen zien.

Interne bronnen geven aan dat de HBO-bazen en George R. R. Martin persoonlijk betrokken zijn bij dit project, maar er zijn nog geen deals gesloten. Nog niet te vroeg juichen dus, want er zoals met heel veel projecten die gepitcht worden bij HBO-studio’s, komt een hoop helemaal niet van de grond.

House of Dragon

Eén ding is in ieder geval wel zeker: de prequel House of Dragon zit er zeker aan te komen. Naar verwachting zullen we deze serie vanaf 2022 kunnen bekijken. Benieuwd wat je hiervan kunt verwachten? Bekijk dan alvast even de teaser:

Afbeelding: Kathy Hutchins / Shutterstock.com