Telegram maakt overstap makkelijker: neem je WhatsApp gesprek gewoon mee

telegram

Een hoop mensen maken de overstap van WhatsApp naar Telegram, en dat heeft alles te maken met de nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp. Deze zijn onlangs aangepast en een hoop mensen zijn daar absoluut niet blij mee. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een andere chatdienst, zo blijkt. Want vlak na de aankondiging van de nieuwe privacyverklaring van WhatsApp, besloten ruim 500 miljoen gebruikers ineens Telegram te downloaden, blijkt uit de cijfers.

Hier weet Telegram inmiddels slim op in te spelen, te zien aan de nieuwste update. De dienst maakt het je namelijk makkelijk om je WhatsApp gesprekken gewoon mee te nemen.

Van WhatsApp naar Telegram

In een nieuwe update van Telegram werd duidelijk dat je gesprekken uit WhatsApp, Line en KakaoTalk kon meenemen. Handig voor mensen die nu liever Telegram gebruiken, maar geen afstand willen doen van hun chatgeschiedenis. Voordat iedereen hier gebruik van kon maken, bleek deze functie alweer te zijn verdwenen. De kans is dan ook groot dat Telegram op dit moment druk bezig is om deze functie te optimaliseren, om het vervolgens weer online te gooien. Maar wanneer dit weer terugkomt, is nog niet duidelijk.

Toch waren er een paar mensen snel genoeg om de functie wél te gebruiken, zoals de mensen van WAbetaInfo. Zo blijkt dat de functie erg makkelijk in gebruik is. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen, is hun gesprek als ZIP-bestand uit WhatsApp exporteren, om deze vervolgens weer te openen in Telegram. In Telegram zullen deze gesprekken een label krijgen, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke gesprekken op WhatsApp zijn gevoerd en welke niet.

Wij zijn erg benieuwd: ben jij al overgestapt naar Telegram?

Afbeelding: wichayada suwanachun / Shutterstock.com