Amerikaanse drogisterij CVS Health komt met concurrent voor Apple Pay

Het Amerikaanse bedrijf CVS Health, bekend van onder andere de drogisterijketen CVS Pharmacy, komt met zijn eigen betaalsysteem voor contactloos betalen: CVS Pay. Daarmee wil het bedrijf zijn klanten een makkelijkere manier bieden om aankopen binnen zijn eigen platform af te handelen.

CVS heeft de functie beschikbaar gemaakt in zijn eigen app. Daarin kunnen klanten van de drogisterij een overzicht krijgen van hun recepten, een melding krijgen als ze klaar zijn om opgehaald te worden en nu dus ook betalen.  Slechts een select aantal vestigingen is het nu mogelijk om met dit betaalsysteem af te rekenen, waaronder in New York. Later dit jaar moet CVS Pay in alle filialen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

In principe biedt de betaalfunctionaliteit niet meer dan Apple Pay of Android Pay ook zou bieden. Maar CVS maakt hiermee wel een duidelijk statement. CVS Health was in 2014 een van de grote ketens die het gebruik van Apple Pay direct na de lancering in zijn winkels blokkeerde. De keten maakt deel uit van bedrijvenconsortium MCX, waardoor betalen met Apple Pay ook in Walmart en Bestbuy niet mogelijk was.

MCX was van plan om zijn eigen betaalplatform ontwikkelen, CurrentC. In juni 2016 werd echter bekend dat de stekker uit het project werd getrokken.