Drone crash verstoort US Open tenniswedstrijd

Een kleine zwarte drone heeft donderdagavond een tenniswedstrijd van het US Open in New York verstoord. De drone zweefde over het Louis Armstrong stadion en crashte niet veel later op de tribune, waardoor het spel tijdelijk stil kwam te liggen tegen het einde van de tweede ronde van de wedstrijd tussen Flavia Pennetta en Monica Niculescu.

Nadat de wedstrijd onderbroken was onderzocht de politie de zwarte drone, die na de landing in een leeg deel van het stadion aan stukken op de grond lag. Niemand is gewond geraakt bij het incident, maar de New York Police Department is nog bezig met het uitvoeren van onderzoek. Niemand heeft namelijk toestemming om drones over het tennisstadion te laten vliegen.

Angst
“Ik moet zeggen dat ik best bang was,” zegt tennisspeelster Flavia Pennetta na de wedstrijd. “Met alle dingen die nu gaande zijn in de wereld, dacht ik direct aan een bomaanslag. Dat was mijn eerste reactie. Ik denk dat het niet verbazingwekkend is dat mensen dit tegenwoordig al gauw denken.”

Het risico van dit soort acties bij evenementen en sportwedstrijden is groot. Drones zijn steeds vaker een veiligheidsprobleem bij outdoor sportstadions en andere live evenementen. In 2014, tijdens een EK kwalificatiewedstrijd tussen Albanië en Servië, zorgde een drone ook al voor verstoring van een wedstrijd. De drone met een Albanese nationalistische vlag er aan bevestigd zorgde voor veel ophef waardoor de wedstrijd uiteindelijk niet meer verder gespeeld kon worden.

Hoewel het incident op donderdagavond het publiek én beide spelers erg heeft laten schrikken, wist Pennetta uiteindelijk haar rust weer te vinden en won de wedstrijd tegen haar tegenspeelster Niculescu.