Dropbox wil diversiteitsprobleem binnen bedrijf oplossen

Terwijl bedrijven zoals Apple, Google en Facebook hard werken om hun personeelsbestand diverser te maken, blijkt Dropbox juist achteruit te gaan op dat vlak. Uit nieuwe cijfers over 2015 blijkt dat witte mannen een grotere meerderheid waren dan in 2014. Daar wil het cloudopslagbedrijf nu iets aan doen.

Even de feiten op een rij: in 2015 was 59 procent van het personeel bij Dropbox wit, een stijging vergeleken met 55,9 procent in 2014. Daarnaast blijkt dat 68 procent van het personeel een man was in 2015, terwijl dat in 2014 juist 66,1 procent was.

Daarmee staat Dropbox haaks op andere techbedrijven, waar de blanke, mannelijk meerderheid juist is afgenomen. Het bedrijf heeft daarom Judith Williams als diversiteitsbaas aangenomen. Williams was in het verleden verantwoordelijk voor het diversiteitsprogramma van Google. In een blogpost stelt ze het volgende:

We weten dat we beter kunnen doen. Het is ons doel om meer vrouwen en minderheden aan te nemen en ervoor te zorgen dat er geen vooroordelen zijn tijdens het sollicitatieproces.

Diversiteit is een steeds belangrijker onderwerp voor techbedrijven. Op het moment is het grootste deel van de medewerkers in Silicon Valley namelijk een man.