Dubieus: Restaurant gebruikt gezichtsscan om klanten met hun schoonheid te laten betalen

Een restaurant in het Chinese Zhengzhou gaat op een wel heel opvallende manier aan de slag met nieuwe technologie. Het restaurant gebruikt een ‘gezichtsscanner’ en laat klanten betalen met hun schoonheid.

Bij binnenkomst worden gasten van het Chinese restaurant (overigens met een Koreaanse keuken) begroet door een zuil die ze vraagt om zich te melden voor een tafeltje. Ondertussen maakt een ingebouwde camera een foto van de gasten.

In de wachtruimte van het restaurant word men vervolgens beoordeelt door een team van plastische chirurgen: is de gast ‘knap’ genoeg? Dan eet hij of zij gratis!

gezichtherkenning-restaurant-chine

Deze opvallende gang van zaken is overigens onderdeel van een reclamestunt, het restaurant werkt samen met een lokale praktijk voor plastische chirurgen, die op deze manier wat meer aandacht hoopt te krijgen.

Kennelijk gaat ‘negatieve aandacht is ook aandacht’ nog steeds op in China, want – suprise – de actie ontvangt weinig sympathie van de lokale bevolking. Sterker, het restaurant zag zijn klandizie zelfs sterk teruglopen.

Het opvallende reclamebord buiten het restaurant is dan intussen door de gemeente weggehaald, de belachelijke promotie gaat vooralsnog voor onbepaalde tijd door. Mocht je in de buurt zijn, loop dan dus vooral een blokje om.