Guess smartwatch is een must-have voor fashionista’s

Een nieuwe smartwatch van Guess moet de wearable markt open gaan breken voor fashionista’s. Het horloge werd ontwikkeld in samenwerking met Martian Watches, een bekende Amerikaanse producent van smartwatches. De Guess Connect smartwatch komt voor zowel mannen als vrouwen op de markt.

Het model is een variant op de populaire RIGOR lijn van Guess, en werd vorige week geïntroduceerd tijdens de CES in Las Vegas. Het horloge is middels Bluetooth LE te koppelen met je smartphone en kan zo meldingen ophalen van bijvoorbeeld Facebook, Twitter, e-mail of Whatsapp. Zo kun je hands-free direct je laatste berichten lezen.

Verder beschikt de wearable van Guess over een microfoon en audiospeaker, zodat je via de watch kunt bellen. Via speech command kun je ook tekstberichten inspreken en versturen.

De Guess Connect werkt met zowel Android als iOS devices samen via de bijbehorende app. Daarin kun je ook aangeven welke berichten je wel en niet wil ontvangen op je watch. Ook is het mogelijk om verschillende vibratiepatronen in te stellen, zodat je herkent om wat voor bericht het gaat.

Guess Connect is helaas pas aan het eind van 2015 beschikbaar, over de prijzen is nu nog niets bekend.