Duitse voetbalclub koopt e-sportsteam

De Duitse voetbalclub FC Schalke 04 wil ook op digitaal vlak gaan scoren. De club heeft een e-sportsteam gekocht en da’s voor het eerst in Europa. Hiermee hoopt de club zijn toekomst ook in de digitale wereld veilig te stellen.

De overname draait om het League of Legends-team Elements. Voortaan zal dat team FC Schalke 04 heten. De gamers doen mee aan de Europese League of Legends Championship Series. Hoeveel de voetbalclub heeft betaald voor de overname is onbekend.

Moritz Beckers-Schwarz, de voorzitter van FC Schalke 04 laat weten:

We hebben gemerkt dat het professionele niveau in e-sports de afgelopen jaren blijft groeien. Vooral de ontwikkeling van structuren binnen League of Legends en het League of Legends Championship is noemswaardig.

De overname is een volgende stap in de verdere professionalisering van e-sports als topsport. Het is een wereld waar ontzettend veel geld in omgaat en die ongelofelijk veel publiek trekt.

Een andere belangrijke stap op dit gebied werd vorige week gezet met de oprichting van de World Esports Association. Deze organisatie is opgericht door de Electronic Sports League (ESL) en een aantal teams die meespelen in competities en toernooien van de ESL.