De Universiteit van Tokio wil over drie jaar e-skins op de markt brengen

Wetenschappers van de Universiteit van Tokio hebben een e-skin ontwikkeld, die over drie jaar op de markt moet komen. De elektronische huid is een elastisch LED-display, dat met een sensor op de huid gelegd kan worden. De sensor toont direct informatie over de gezondheid van de patiënt op het huidachtige scherm. Dat meldt Engadget.

Aan de Japanse universiteit wordt al langer onderzoek gedaan naar de elektronische huid. Die bestaat uit een ademende, nanomesh electrode met flexibele bedrading en een display van microLEDs. De e-skin buigt mee met de huid en kan directe output laten zien van de metingen die de sensor doet. Ook kunnen de gegevens naar een smartphone gestuurd worden en verzameld worden in de cloud.

Drie jaar

De techniek achter het flexibele LED-scherm is niet nieuw, maar de sensor ging niet eerder zo lang mee. Op een gegeven moment krijgt die last van oververhitting en gaat kapot. De laatste versie van de e-skin houdt het een week lang vol. De Universiteit van Tokyo hoopt de e-skin binnen drie jaar ver genoeg ontwikkeld te hebben om het product op grote schaal aan te bieden.

Foto: University van Tokio