E3 is in volle gang: dit zijn tien van de tofste trailers

E3, Mario

De pandemie zorgde er vorig jaar voor dat veel evenementen niet door konden gaan, zo ook het grootste game-event van het jaar: E3. Gelukkig wordt dat dit jaar dubbel en dwars ingehaald: E3 is alweer halverwege en er zijn veel toffe trailers verschenen. Heb je ze gemist? Geen zorgen! Wij zetten een paar van de tofste trailers die we tot nu toe gezien hebben voor je op een rij.

Halo Infinite

Hoera: nieuws over Halo Infinite! Deze game moest eigenlijk tegelijkertijd met de Xbox Series X/S verschijnen, maar liep een jaar vertraging op. Vervolgens verscheen er een preview die behoorlijk wat kritiek kreeg, vooral omdat het nog on-af leek. Maar nu zijn er nieuwe beelden en is aangekondigd dat de game rond de kerst gaat verschijnen.

De nieuwe video toont de held van de serie, Master Chief, die een nieuw AI-karakter ontmoet. De twee bespreken een mysterie rondom het lot van Cortana, de andere protagonist van de gameserie.

Guardians of the Galaxy

Ja, dit lees je goed. Er komt een game van Guardians of the Galaxy! En tijdens E3 kregen we dus de eerste beelden te zien.

De game laat je spelen als Star-Lord, die de rest van de groep leidt. Logischerwijs is het een actiespel, maar het volgt niet het verhaal uit de films. Sterker nog: het is niet eens direct geïnspireerd op de films, al is de sfeer absoluut hetzelfde. Verder hebben de keuzes die je in gesprekken maakt gevolgen voor wat er in het spel gebeurd, al is nog onduidelijk hoeveel invloed deze keuzes precies hebben.

Guardians of the Galaxy verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en 5, Xbox en PC.

Starfield

Natuurlijk is ook Bethesda aanwezig op E3 en daar liet de gamestudio de start van een geheel nieuwe franchise zien. Die franchise wordt Starfield, een RPG die zich in de ruimte afspeelt. Helaas voor ons verschijnt het spel pas op 11 november 2022, maar gezien de reputatie van Bethesda is de kans groot dat dit een knaller van een spel wordt!

Forza Horizon 5

De trailer die we niet zagen aankomen: Forza Horizon 5. Dit volgende spel in de reeks speelt zich af in Mexico, met lekker ruw en verschillende soorten terrein, en hoge bergen. Het spel krijgt daarnaast een fijne battle royale-modus, evenals wat mini-games.

Het spel verschijnt op 9 november voor Xbox en PC.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

De meeste Switch-games moeten nog aangekondigd worden – Nintendo is nog niet aan de beurt geweest op E3 – maar we hebben al een eerste trailer voor een game op het platform gezien. En die is dus voor Mario + Rabbids Sparks of Hope. Deze game in de franchise haalt inspiratie uit Super Mario Galaxy, wat betekent dat we meer ruimte-achtige omgevingen gaan zien. Net als het vorige spel vecht je het met de Rabbids uit in turn-based gevechten, al zegt Ubisoft dat er ook meer actie in zit dan bij de vorige versie.

Het spel verschijnt in 2022 voor de Switch.

They Always Run

Games zijn tegenwoordig vaak 3D, met prachtig gegenereerde werelden vol details. Maar er zijn ook nog fans van de 2D-games van vroeger. Het is dus fijn om te weten dat ook deze games nog gewoon gemaakt worden.

They Always Run is precies zo’n game: een 2D-actiespel met een Western-sfeer. Je speelt als een drie-armige mutant die door het universum trekt in de hoop bounties te vinden. De trailer toont ons al wat van de gameplay, de fijne stijl en toffe muziek.

De game verschijnt ergens dit jaar voor PC.

Rawmen

Neem een voedselgevecht en combineer het met het spel Splatoon en je krijgt de nieuwe game Rawmen. Deze game is namelijk een third-person arena shooter, waarin je het uitvecht met niets anders dan eten. Je kunt soep naar je tegenstanders gooien, in een gehaktbal veranderen en donutbommen gebruiken. Hilariteit alom dus!

Rawmen verschijnt voor de PlayStation 4 en 5, Xbox en PC. Wanneer we de game kunnen verwachten, is helaas nog niet bekendgemaakt.

Strangers of Paradise: Final Fantasy Origins

Ben je fan van de Final Fantasy-games? Dan is er goed nieuws! Tijdens E3 werd namelijk de trailer getoond van een geheel nieuwe game die een spin-off is van de populaire franchise.

Zoals het er nu uitziet is de game nog bruter en duisterder dan de originele franchise, met een interessant verhaal. De game volgt Jack en zijn vrienden Ash en Jed, die samen de deuren naar de Chaos Shrine openen en Chaos willen verslaan. De vraag is: zijn dit écht de Warrior of Light uit de voorspelling?

De game verschijnt in 2022 voor Xbox, PlayStation 4 en 5, en PC.

Elden Ring

Een andere langverwachte game die tijdens E3 getoond werd, is Elden Ring. Dit spel wordt gemaakt door de makers van Dark Souls en Bloodborne, waarbij is samengewerkt met niemand minder dan George R.R. Martin. Simpel gezegd: deze game willen we spelen!

De trailer toont ons in ieder geval alvast een prachtige fantasy-wereld, waar we eindeloos in kunnen gaan vechten. En nee, we lijken niet alleen met wezens van ons eigen formaat te vechten, maar ook tegen wezens die ver boven ons uit torenen.

Elder Ring verschijnt op 21 januari 2022 voor PlayStation 4 en 5, Xbox en PC.

Somerville

Ben je fan van Inside en Limbo? Ook dan hebben we goed nieuws voor je. Tijdens E3 werd namelijk het eerste spel van Jumpship aangekondigd. Jumpship is een geheel nieuwe studio, opgericht door de mede-oprichter van Playdead, de studie die Inside en Limbo maakte.

Dit nieuwe spel heet Somerville en doet ook wel wat denken aan de eerder genoemde games. In het spel neem jij de leiding over een gezin die een grote ramp probeert te overleven. De game verschijnt ergens in 2022 voor Xbox en PC.

Wat kunnen we nog verwachten van E3?

Zoals gezegd is E3 nog verre van afgelopen. Sterker nog: vandaag en morgen staat er nog van alles op het programma! Dus wat kun je nog verwachten?

Vandaag kun je in ieder geval genieten van de Indie Showcase en showcases van onder meer Freedom Games, Mythical Games en Razer. Morgen – dinsdag 15 juni – is dan de laatste dag, met als hoogtepunt de showcase van Nintendo.

Dit alles kun je ook allemaal live kijken, mocht je daar interesse in hebben. Op de website van E3 is een livestream te vinden.