EA neemt game-studio Industrial Toys van maker Halo over

EA heeft een nieuwe gamestudio overgenomen: Industrial Toys. Industrial Toys is de studio van Alex Seropian, de voormalige CEO van Bungie en mede-maker van Halo. Dat heeft EA bekendgemaakt in een blogbericht.

De bedoeling is dat het team van Seropian zich bij het team van EA Worldwide Studios voegt. Daar moeten ze samen nieuwe game-concepten gaan produceren. Het team van Seropian bestaat echter uit slechts 14 mensen, dus verwacht niet dat hij even zijn meest bekende spel gaan namaken.

Industrial Toys

Industrial Toys werkte tot nu toe veel aan de spelserie Midnight Star voor smartphones. Daarnaast heeft het bedrijf een interactief stripboek -Midnight Rises – gemaakt, met behulp van Mike Choi en sci-fi-schrijver John Scalzi.

Volgens EA is het team bekend met het maken van “unieke spelideeën op diverse apparaten”. Het kan dus zijn dat de game-gigant iemand wilde hebben die wat originele content kon toevoegen aan de mobiele games van het bedrijf. Dit kan echter nog even duren. Het laatste spel van Midnight Star verscheen in 2016 en we hebben nog niets gehoord over een nieuw spel.