Android-gebruikers kunnen nu aan de slag met YouTube’s incognitovenster

YouTube

Het incognitovenster is een prachtige uitvinding: je geschiedenis wordt niet opgeslagen, waardoor een ander niet weet wat jij op het internet hebt uitgespookt. Deze functie werd in mei al getest op Android, maar is vanaf nu voor iedere Android-gebruiker beschikbaar. Dat meldt 9to5Google.

Door de functie te gebruiken, wordt niet bijgehouden waar je naar zit te kijken op YouTube. Je kunt de functie gebruiken door op je avatar te klikken en op de “Zet Incognito Aan”-knop te klikken. Hierna krijg je een herinnering dat je school, werkgever en provider waarschijnlijk nog wel kunnen zien wat je aan het doen bent. Je geschiedenis is dus schoon, maar de rest niet.

Incognitomodus

Als je de incognitomodus gebruikt, zijn er een aantal dingen gewijzigd. Zo verandert je avatar in een icoontje met een hoedje en een zonnebril. Onderaan staat een balk waarin staat “Je begint incognito”. Het menu van YouTube zelf is nog wel beschikbaar, maar je kun alleen naar de voorpagina en naar trending. Je abonnementen zijn dus niet beschikbaar.

De functie is beschikbaar in de nieuwe versie van de Android-app. Je hoeft de app dus alleen te updaten om de functie te gebruiken.