Microsoft presenteert kleinere Surface Go van 10 inch

Surface-Go

Microsoft heeft de Surfaco Go gepresenteerd. Dit is een kleinere en goedkopere versie van de Surface Pro-tablets, met een schermdiagonaal van 1- inch. In Amerika betaal je er 399 dollar voor, 300 dollar minder dan de goedkoopste Surface Pro.

Het scherm van de tablet heeft een resolutie van 1.800 x 1.200 pixels. De tablet draait op Windows 10 S, wat een beperkte versie is van Windows 10. Met dit besturingssysteem kun je alleen apps uit de officiële Microsoft Store gebruiken. Je kunt er echter voor kiezen om zonder extra kosten over te stappen naar Windows 10.

Opslag en accu

Het apparaat heeft verder 64 GB opslag bij het instapmodel en biedt 9 uur aan accutijd. Opladen doe je via de speciale Surface Connector-poort, waarmee je hem ook kunt aansluiten op een desktop-dock. Daarnaast zit er een USB-C 3.1-aansluiting, waar je de tablet ook mee op kunt laden.

Surface-Go

Het apparaat werkt verder met de accessoires die eerder al voor de Surface Pro zijn uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Surface Pen en een speciaal toetsenbord.

De Surface Go is vanaf 6 augustus in Amerika te koop. De tablet moet ook naar Nederland komen, maar het is nog niet bekend wanneer dat precies is. Wel kun je hem al reserveren.