Earables: Intel en rapper 50 Cent lanceren biometrische koptelefoon

Terwijl de koptelefoons van zijn mentor toch het beeld van de (top)sport lijken te bepalen, wil rapper 50 Cent graag de strijd aan gaan met de populaire Beats headsets, maar dan niet alleen op geluidskwaliteit. Intel ging de samenwerking aan met de rapper en ontwikkelde de innovatieve SMS Audio BioSport: een biometrische koptelefoon annex fitness tracker.

Dit voorjaar schreven we al over de opkomst van ‘earables’, het toepassen van draagbare technologie in en rond de oren. De samenwerking tussen Intel en 50 Cent is daarvan een prima voorbeeld. De SMS Audio BioSport zijn zogenaamde ‘in-ears’, voorzien van een sensor die je hartslag kunnen meten vanuit je oor.

Daarnaast is de headset voorzien van een ‘zelfladende’ batterij, waarmee de sensoren van de koptelefoon worden opgeladen. Via de aansluiting met je smartphone smokkelt de koptelefoon energie mee, wat dan weer wel betekent dat hij je batterij van de telefoon leegslurpt.

Met de nieuwe headset zouden sporters de traditionele hartslagmeter (de band rond de borst) voortaan thuis kunnen laten, zo stelt Intel. Het is nog niet bekend wanneer de BioSport in Nederland verkrijgbaar is. De adviesprijs in de Verenigde Staten is $149.