Echo smartwatch verbindt apps met je sporthorloge

Een van de problemen met hardloop apps is dat je vaak pas na een training kunt zien hoe de training verlopen is. Je kunt natuurlijk wel tussendoor op je smartphone kijken, maar echt gemakkelijk gaat dit niet. Megallan komt daarom met een smartwatch voor hardlopers waarbij je direct je resultaten kunt zien.

Het horloge Echo kan namelijk alle gegevens die via sport apps verzameld worden, direct laten zien op het scherm. En dat kijkt toch een stuk gemakkelijker dan op een telefoon als je aan het rennen bent. Apps als Strave, MapMyRun en Wahoo Fitness kunnen allemaal de verzamelde data live streamen naar de smartwatch.

Ook erg handig is dat deze apps niet alleen data verzamelen en versturen, maar ook tijdens het hardlopen meldingen kunnen geven. Zo kun je het horloge ook gebruiken om coaching te krijgen of een intervaltraining te doen.

Echo2

De Echo wordt via Bluetooth verbonden met je smartphone. Via deze verbinding kun je vervolgens ook de muziek van je smartphone bedienen en verschillende apps in- en uitschakelen. Je moet dus wel nog steeds je smartphone mee nemen tijdens het hardlopen. Met het GPS-signaal van de smartphone wordt ook bepaald waar je precies bent.

De Magellan Echo smartwatch is verkrijgbaar voor €149,-. Momenteel werkt het horloge alleen samen met iPhone 4S of hoger, maar is binnenkort ook beschikbaar voor Android. Voor 50 euro extra is het mogelijk om een polsband te bestellen. Deze kan zeer nauwkeurige hartslagmetingen doen.

De horloges zijn hier verkrijgbaar.