Ouderschap 2.0 wordt mogelijk dankzij knuffelberen vol sensoren

Met alle nieuwe technologische mogelijkheden, wordt het in de gaten houden van je baby of kind steeds gemakkelijker. Slimme sokken en slimme luiers zorgen voor een ouderschap 2.0. Ook knuffelberen doen het goed op dit gebied en worden uitgerust met allerlei sensoren om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Naast Teddy the Guardian is er nu ook beer Tedi.

Tedi (spreek uit als Jedi) is een teddybeer met allerlei sensoren. De beer gemaakt door BabyWatch meet de temperatuur van de baby, analyseert het huilen van de baby, meet slaap en houdt bij hoe hard een baby kan knijpen.

Dit doet sterk denken aan die andere teddybeer vol sensoren: Teddy the Guardian. De makers van Tedi geven dit ook toe tegenover VentureBeat. Toch zijn er ook grote verschillen volgens de maker. Tedi is namelijk meer gericht op het monitoren van een baby, terwijl Teddy meer gericht is het creëren van een gevoel van bescherming in ziekenhuizen.

De makers van Tedi willen met deze knuffelbeer niet alleen data kunnen verzamelen voor ouders, maar ook voor kinderartsen. Door data te verzamelen terwijl de kinderen ontspannen zijn, wordt ervoor gezorgd dat er geen rare waarden uit onderzoeken komen.

Tedi is momenteel nog een prototype, maar is hier alvast te pre-orderen voor $99,-.