Stel al je vragen aan Edward Snowden tijdens de première van Snowden

Edward Snowden is mogelijk de bekendste klokkenluider van de 21e eeuw. Het is dan ook niet vreemd dat er een film over zijn verhaal gemaakt wordt. Maar nu is bekend geworden dat hij ook aanwezig is tijdens de Nederlandse release van die film, die Snowden heet. Dit schrijft Nu.nl.

Op donderdag 10 november gaat de film in première en Snowden is hierbij aanwezig via een livestream. Na de film wordt er via de live verbinding vanuit Pathé Tuschinski een interview gehouden met de voormalige NSA-medewerker, die nu in Rusland zit. Overigens kunnen geïnteresseerden ook vragen insturen, middels de hashtag #vraagsnowden op social media. Het gehele evenement is live te volgen vanuit Pathé Tuschinski en in Pathé-bioscopen in Haarlem, Den Haag, Groningen, Arnhem, Delft, Breda, Tilburg, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht, Rotterdam en Sittard.

Edward Snowden

Snowden werd in 2013 wereldberoemd toen hij in Hong Kong geclassificeerde documenten over de spionageactiviteiten van de NSA aan journalisten gaf. Hiermee maakte hij van de bewustwording over online privacy een belangrijk gespreksonderwerp. De FBI kreeg echter een arrestatiebevel tegen Snowden, waardoor hij nu in Rusland verblijft. De film vertelt dit verhaal, met Joseph Gorden-Levitt, Zachary Quinto en Melissa Leo in de hoofdrollen.