Foursquare wil van ‘Her’ realiteit maken

HER

Stel je voor: een computersysteem zo echt dat je er verliefd op kunt worden. Een systeem dat je beste vriend(in) wordt en alles van je weet. Dat klinkt als de film Her, maar als het aan Foursquare ligt, wordt het werkelijkheid. Dit vertellen mede-oprichter Dennis Crowley en CEO Jeff Glueck in de podcast van Recode.

“Stel je voor dat een vriend naast je loopt. Kunnen wij een persoonlijkheid als dat maken, dat op die manier tegen je praat?”, zegt Crowley. “Dat is niet dertig jaar verderop. We gaan er over een jaar al mee spelen.” Grote dromen van Foursquare dus, al maakt kunstmatige intelligentie al wel grote sprongen.

Maar de bedoeling is natuurlijk niet dat je verliefd wordt op het systeem. Alle informatie die je krijgt moet gaan over lokale plaatsen en lokale ontdekkingen. “Ik wil de ervaring van door de stad lopen met een vriend die de hele stad kent namaken. En ik wil dat voor miljoenen mensen maken”, aldus Crowley.

Dit hoeft niet eens per se alleen via audio te werken. Mogelijk worden er ook visuele hints gegeven aan de hand van augmented reality. Wel moet er volgens Glueck beter nagedacht worden over de manier waarop we notificaties krijgen op onze telefoons. “Al die apps sturen notificaties naar je. Sommige devices zijn persoonlijker en dan moet je een hoge standaard hebben over of je onderbroken wilt worden.”