Een babbeltje met je bulldog: No More Woof maakt het mogelijk

“Man’s#8217;s best friend“, je trouwe viervoeter, trouwe kameraad. Zo maar wat termen die mensen gebruiken om hun hond te omschrijven. Een loyale relatie, gebaseerd op hoor en… euh.. begripvolle blikken van je favoriete blafbaas. Dat moet toch anders kunnen? Dat dachten ze bij No More Woof in ieder geval. Klaar om de gedachtegangen van je hond aan te horen?

De naam van het bedrijf lijkt me niet bijzonder goed  gekozen, of ze moeten er nog een hondenuitvaartcentrum on the side hebben, maar het concept is een stuk vriendelijker voor je trouwe viervoeter dan de naam doet vermoeden. Alhoewel.

De bedenkers van No More Woof willen niets liever dan je hond van een stem voorzien. Om dat voor elkaar te krijgen hebben ze een halsband gemaakt die via EEG en een Rapsberry Pi met enige nauwkeurigheid 3 verschillende gedachten te onderscheiden, waaronder vermoeidheid en nieuwsgierigheid.

“Yes, we HAVE achieved some results, but we are very far from a mass-producable product. That said, we believe that within a few years the technologies we are working with will revolutionize our relation to pets and animals.

Helemaal zeker van de zaak zijn de makers dus niet en dat zorgt er voor dat de donaties achterblijven. Ook de voorwaarde dat je je investering kwijt bent, ongeacht het wel of niet behalen van de target, zorgt voor weinig sympathie.