‘Eerste smartwatch Tag Heuer kost 1.800 dollar’

Het duurt niet lang meer voordat horlogemaker Tag Heuer zijn eerste smartwatch lanceert. Op 9 november wordt het Android-horloge in New York gepresenteerd.

CEO Jean-Claude Biver liet aan CNBC weten dat het slimme apparaat 1800 dollar gaat kosten, 400 dollar duurder dan eerder geruchten ons deden vermoeden. Tag Heuer maakte afgelopen maart bekend dat het ebdrijf bezig was met de ontwikkeling van een smartwatch die zou draaien op Android Wear. Ook Intel werkte mee aan het systeem. Het is de bedoeling dat de smartwatch van Tag Heuer flinke concurrentie gaat vormen voor de Apple Watch. Ook Apple probeert zijn smartwatch namelijk steeds meer naar de luxere markt te pushen. Zo kondigde het bedrijf eerder deze maand aan samen te gaan werken met het luxueuze merk Hermes voor de verkoop van Apple Watch-bandjes.

TAG_Heuer

Toch is Biver blij met de komst van de Apple Watch. Eerder dit jaar vertelde hij namelijk dat dankzij de komst van de Apple Watch jonge consumenten weer horloges gaan dragen. Verder was hij goed te spreken over de deal tussen Apple en Hermes, omdat het laat zien dat de luxere markt voor smartwatches openstaat. In eerste instantie waren ze bij Tag Heuer ietwat bezorgd over de prijs van de smartwatch, maar de Apple Watch heeft laten zien dat consumenten aardig wat over hebben voor een slim horloge.

De Carrera 01, zoals de smartwatch gaat heten, zal op 9 november om 11:00 uur lokale tijd gepresenteerd worden.