Eindelijk antwoord: dít is de favoriete Harry Potter-film van Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe Harry Potter-film

Altijd al willen weten wat nou eigenlijk de favoriete Harry Potter-film van Harry Potter himself is? Goed nieuws, want Daniel Radcliffe geeft ein-de-lijk antwoord op de misschien wel meest gestelde vraag van zijn fans. Het grappige hieraan is dat de keuze best opvallend te noemen is.

20 jaar Harry Potter

We gaan even terug in de tijd – en misschien voel je je nu wel ontzettend oud. In november is het namelijk 20 jaar geleden dat de eerste Harry Potter-film, Harry Potter en de Steen der Wijzen, in de Nederlandse bioscopen te zien was. Om dit jubileum te vieren, zal er een Harry Potter-show komen. Het is een kleinschalige quiz-show die te zien is op HBO Max.

Daniel Radcliffe

Hoewel Daniel Radcliffe na Harry Potter nog veel meer rollen heeft gespeeld, blijft het jongetje hem toch altijd nog achtervolgen. Want van Harry Potter komt hij waarschijnlijk nooit meer af. In de YouTube serie van WIRED, waar beroemdheden de meest gegoogelde vragen van zichzelf beantwoorden, komen er natuurlijk ook een paar vragen over Harry Potter voorbij.

Favoriete Harry Potter-film

Zo beantwoordt de acteur ook de vraag wat zijn favoriete Harry Potter-film is. Het antwoord daarop is best verrassend: “De vijfde is mijn favoriet, de film die de meesten niet als één van hun favorieten zouden noemen”. De acteur heeft het hier over Harry Potter en de Orde van de Feniks. Deze film staat op de zevende plek volgens de Rotten Tomatoes-scores.

Radcliffe heeft wel een specifieke reden voor deze keuze: “Ik heb voor die film veel met Gary Oldman mogen samenwerken. Toen was ik bovendien al iets ouder, waardoor ik het meer kon waarderen. Maar als ik ze beoordeel op waar ik het liefst naar zou kijken, dan zou ik waarschijnlijk de laatste kiezen.” Daarmee doelt Radcliffe op Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2. Iets wat dan weer niet zo verrassend is, want deze film scoort maar liefst 96 procent op Rotten Tomatoes en is daarmee de best beoordeelde Harry Potter-film.

Beeld: lev radin / Shutterstock.com