Goed nieuws: er komt een gratis Netflix-abonnement aan (maar wel met flinke beperkingen)

netflix gratis abonnement

Ja, je leest het goed. Netflix is bezig met het uitrollen van een gratis abonnement. Alleen zit hier wel een grote ‘maar’ aan vast: als je kiest voor dit abonnement, heb je wel te maken met flink wat beperkingen in je account. Dit moet je hierover weten.

Gratis Netflix abonnement

Tegenwoordig zijn een hoop mensen voorzien van een (deel) Netflix-account. Misschien ben jij iemand die nog steeds gebruik maakt van het Netflix-account van je ex en ben je er eigenlijk wel aan toe om nu écht je eigen account te hebben – zonder dat je hier nu wel voor moet betalen.

Je kunt het abonnement vergelijken met Spotify: je kunt ook zonder abonnement gratis muziek luisteren, maar je hebt dan wel te maken met reclames tussendoor. Ook bij Netflix krijg je met dit gratis abonnement te maken met beperkingen.

Beperkingen

Vooralsnog zul je alleen tot zo’n gratis account toegang krijgen via een Android-smartphone. Het aanbod van films en series zal hierbij beperkt blijven. De kans is groot dat je bijvoorbeeld alleen de eerste paar afleveringen van de Netflix Originals kunt zien. Wanneer je verder wilt kijken, moet je daarvoor betalen. Verder is het niet mogelijk om de films en series te casten naar hun televisie, je kunt het dus alleen vanaf je smartphone bekijken.

Experiment

Netflix begint met dit experiment van gratis accounts in Kenia. Cathy Conk, Director of Product Innovation, legt deze keuze uit: “Als je nog nooit Netflix hebt gekeken – en veel mensen in Kenia hebben dat niet – is dit een geweldige manier om onze service te ervaren. En als je het leuk vindt wat je ziet, is het gemakkelijk om te upgraden naar een van onze betaalde abonnementen, zodat je ook kunt genieten van onze volledige catalogus op je tv of laptop.”

Het bedrijf heeft wel de ambitie om deze optie breder uit te rollen. Of dit daadwerkelijk ook naar Nederland zal komen, blijft nog even de vraag.

Afbeelding: vfhnb12 / Shutterstock.com