Eindelijk: Apple Pay is nu écht in Nederland beschikbaar via ING

Na jaren speculeren, hopen en wachten is het eindelijk zo ver: Apple Pay is in Nederland beschikbaar. ING heeft de dienst nu officieel uitgerold, nadat het in mei al aankondigde dat het zou komen.

Met Apple Pay, dat al sinds 2014 bestaat, kun je een betaalkaart koppelen aan je telefoon. Vervolgens kun je met je iPhone, iPad of Apple Watch contactloos betalen, door het apparaat tegen een betaalterminal te houden. De dienst is nu dus officieel via ING beschikbaar, weet Tweakers te melden.

Je ING-pas koppel je via de Wallet-app van Apple. Hoe dat precies werkt, legt ING uit op zijn website. Het kan zijn dat de app een error geeft, maar volgens Tweakers kun je dan de regio van je iPhone op Duitsland zetten om de dienst te activeren. Apple Pay werkt op iedere plek waar je ook contactloos kunt pinnen.

Bunq

Apple Pay bestaat zoals gezegd al langer, maar was tot nu toe niet beschikbaar in Nederland. Alleen voor Bunq-gebruikers bleek het met een omweg mogelijk te zijn: zij konden hun app instellen op de regio Italië of Spanje, waar de dienst al wel beschikbaar was.

Apple zelf stelt op zijn website echter dat de dienst alleen via ING beschikbaar is. Of er in de toekomst nog andere banken volgen, is onduidelijk.