Xbox presenteert nieuw gameconsole Project Scarlett en gamestreamingdienst

Xbox Project Scarlett E3

Microsoft heeft tijdens E3 eindelijk onthuld wat nieuwste toevoeging van de Xbox-lijn gaat zijn. Het gaat om Project Scarlett, die veel overeenkomsten lijkt te hebben met de nog te verschijnen PlayStation 5. Dat schrijft Tweakers. Ook werd streamingdienst xCloud onthuld.

Project Scarlett is ontwikkeld door het team dat ook de Xbox One X ontwierp. Het console krijgt een SSD, die ook dienst moet doen als ‘virtueel werkgeheugen’. Wat voor SSD er precies in komt, is onduidelijk, al heeft Microsoft het over een ‘nieuwe generatie’.

Die SSD moet zorgen voor veel lagere, “bijna niet bestaande” laadtijden. Ook komt er een frame rate van 120 fps en ondersteuning van 8K-resoluties, samen met variabele refresh rates. Dit alles wordt verzorgd door een AMD Zen 2-CPU, en een Radeon Navi-GPU met gddr6. Qua hardware lijkt Project Scarlett daarmee op de PlayStation 5, die in april door Sony werd aangekondigd.

De nieuwe gameconsole gaat in staat zijn om alle games van eerdere Xbox-consoles af te spelen. Bij de lancering wordt Halo Infinite direct beschikbaar. Project Scarlett verschijnt in 2020.

xCloud

Daarnaast werd dus project xCloud onthuld, weet The Verge. Dit is een gamestreamingdienst, waarmee je Xbox One in je “persoonlijke en gratis xCloud-server” wordt omgezet. Met de dienst moet je je gehele Xbox One-bibliotheek kunnen streamen naar diverse apparaten. Dit geldt ook voor spellen van Xbox Game Pass.

Dit lijkt dus te betekenen dat je de games uit je Xbox-bibliotheek straks ook op je telefoon kunt gaan spelen. De dienst moet in oktober dit jaar een preview gaan krijgen, maar een officiële release-datum en een prijs is niet bekendgemaakt.