Je OV Chipkaart beu? Dan is deze RFID Ring wellicht iets voor jou!

De mooiste producten of diensten zijn vaak diegene die geboren worden uit een persoonlijk probleem of frustratie. Zo ook de “Sesame Ring”, een nieuw project van MIT-student Chris Benson, die het beu was om zijn tas op zijn kop te houden, op zoek naar zijn kaart voor de metro.

De Sesame Ring is een sieraad dat vervaardigd wordt met de 3D printer en voorzien wordt van een RFID-chip. Dat is weer eens iets anders dan een edelsteen. Die chip is – in dit geval – voorzien van dezelfde gegevens als Benson’s metrokaart.

Hiermee kan de Amerikaanse reiziger in- en uitchecken voor de metro door met zijn ring langs het poortje te zwaaien. Nadat Benson het eerder met sleutelhangens, armbanden en iPhone-cases probeerde, bleek de ring het meest prettig te werken.

Toen Benson het idee onder zijn studiegenoten ging testen, ging het snel: er leek een markt te zijn. Andere kleuren, inscripties of wellicht zelfs een zilveren of gouden variant.

Benson besloot zich tot crowdfunding te wenden en sindsdien loopt er een campagne op Kickstarter. Voor (slechts) $20 ben je de eigenaar van je eigen RFID-ring en krijg je zelfs de kans om de kleur en maat op te geven. Je kunt er zelfs voor kiezen je intialen in de ring te laten verwerken.

Ondanks de mooie plannen van Benson nog geen woord over een mogelijk open platform voor mijn ringen. Want in de huidige vorm worden de ringen dan wel ondersteund door het openbaar vervoer in de VS, de RFID is nog niet te programmeren voor onze OV Chippunten. Nóg niet.

9700f942759f956087176eb11467defb_large