Elon Musk: ‘Nintendo wilde geen licentie geven voor Mario Kart in Tesla’s’

Mario-Kart-Nintendo-

Stel je voor: je staat te wachten tot je Tesla weer genoeg stroom heeft, terwijl je ondertussen in je auto Mario Kart speelt met mensen die exact hetzelfde doen. Volgens Elon Musk, CEO van Tesla, is er een poging geweest om dit mogelijk te maken. Maar Nintendo wilde hier geen licentie voor geven, zo stelt Musk in een tweet.

De Tesla heeft een groot scherm voor navigatie ingebouwd. In de Model S is die bijvoorbeeld 17 inch groot, meldt Variety. Dat is meer dan genoeg ruimte om een spel op te spelen. En dat dacht een Twitter-gebruiker dus ook, want die stelde voor om het populaire spel van Nintendo in te bouwen in de auto. Maar dat is dus nooit gelukt.

Veiligheid

De kans is groot dat de licentie niet afgegeven is wegens de veiligheid in de auto’s. Nintendo heeft in de afgelopen jaren namelijk meer gedaan om spelers veilig te houden. En je kunt je voorstellen dat er altijd mensen zullen zijn die op onveilige momenten Mario Kart gaan spelen in de auto, bijvoorbeeld tijdens het rijden.

Nintendo-spellen hoeven we de komende tijd dus niet te verwachten in een Tesla. Maar het zou niet verrassend zijn als andere speluitgevers na aanleiding van die tweet contact opnemen met Musk om aanbiedingen te doen.