Elon Musk is op zoek naar een manier om Trump te helpen

Tesla’s CEO Elon Musk probeert de Amerikaanse president Donald Trump een handje te helpen met zijn immigratiebeleid. Musk vermeldt op Twitter dat “zijn manier niet de beste is om de problemen van landen te benaderen” en “mensen verdienen het niet om afgewezen te worden”.

Daaropvolgend vraagt hij aan zijn Twitter volgers of zij het immigratiebeleid van Trump willen lezen en kritisch ernaar willen kijken. Hij zou graag een soort adviesraad willen opzetten en de opmerkingen die hij daar uithaalt eventueel aan de president kunnen presenteren. Het liefst een andere blik op het immigratiebeleid om Trump (hopelijk) van gedachten te kunnen veranderen.

Economische adviesraad

Afgelopen december sloot Musk zich aan bij de economische adviesraad van Trump, ook wel Stategy and Policy Forum genoemd. Samen met andere leiders uit de techindustrie, waaronder Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon) en Sheryl Sandberg (Facebook) overleggen zij de uitvoering van de economische plannen van Trump.

Musk is niet de enige techleider die graag verandering ziet in het immigratiebeleid van Trump. Meerdere techbedrijven kwamen afgelopen weekend in opstand en hadden kritiek op het zeven landen immigratieverbod. Waaronder CEO’s van Google, Lyft, Netflix, Uber, Slack en AirBnB hebben een statements gemaakt waaronder op Twitter en in de Amerikaanse media als oppositie tot het beleid.