Elon Musks SolarCity ontwerpt dak dat energie opwekt

SolarCity gaat werken aan een product dat er voor zorgt dat daken energie uit de zon kunnen opwekken. Dat zei Elon Musk, die in het bestuur van het bedrijf zit, tijdens bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers, schrijft Electrek.

Het gaat daarbij niet om een product als zonnepanelen, die op een dak worden geplaatst, maar om een product waarbij energie ín het dak wordt opgewekt. Volgens Electrek ziet Musk een grote markt voor dit soort producten. Mensen die hun dak opnieuw willen laten doen, kunnen daarbij gehinderd worden als ze zonnepanelen hebben geïnstalleerd. Maar bij het product van SolarCity zouden de zonnepanelen in het dak zitten.

Hoe het product van SolarCity er precies uit gaat zien, weten we aan het eind van dit jaar. Tegen die tijd moet ook de overname van van SolarCity door Tesla helemaal rond zijn. De autofabrikant maakte begin deze maand bekend SolarCity te willen overnemen voor 2,6 miljard dollar.

In Nederland werden eind 2015 al zonnepanelen aangelegd die in het dak zitten: het zijn namelijk tegelijkertijd ook dakpannen. De opbrengst per vierkante meter is daarbij wel lager dan met zonnepanelen, maar zorgt dit systeem er wel voor dat de panelen makkelijker aan te leggen zijn en zijn ze ook makkelijker om bijvoorbeeld om een schoorsteen of dakraam heen te leggen.