Emerce eDay trekt dit jaar sprekers van Google Ara en Pixar

Op 6 november vindt Emerce eDay plaats, een jaarlijks event rondom digitale media. Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe lokatie: De Overkant in Amsterdam Noord. Onlangs werden de eerste sprekers op het congres bekend, zo komen onder meer vertegenwoordigers van Google, Campfire en Pixar spreken.

Namens Pixar zal Michael B. Johnson naar Amsterdam komen, hij is de manager van de R&D afdeling van de animatiestudio. Verder spreekt designer Dan Makoski, die betrokken was bij onder meer de Microsoft Surface, Office for Mac en Dell Studio Hybrid. Op dit moment is hij bezig met de ontwikkeling van Google’s eerste modulaire smartphone: Project Ara.

Andere sprekers zijn Clint Beharry (Harminy Institute) over de impact van Big Data, Jeremiah Rosen (Campfire) over digitale projecten voor HBO, Harley Davidson en Gap, Alan Pearce (journalist) over de veiligheid van het wereldweide web, Vanessa Evers (Universiteit Twente) over de toekomst van robots, Koen Droste (Upcoming) en Robert Overweg (Triple IT).

Emerce eDay vindt dit jaar plaats op 6 november in de ouder fabriekshallen van Stork in Amsterdam Noord. Net als vorig jaar is eDay een onderdeel van Emerce eWeek, een reeks evenementen van Emerce en partners. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de website van Emerce.