Philips maakt koptelefoon die alleen geschikt is voor iPhones

De Fidelio M2L koptelefoon van Philips is het eerste audioapparaat dat audio niet via een 3.5-mm headphone jack, maar via de Lightning connector van je iPhone, iPod of iPad verstuurt. De innovatie is mogelijk dankzij het Made for iPhone (MFi) programma dat Apple recent heeft gelanceerd. De koptelefoon van Philips is dan ook enkel geschikt voor Apple apparatuur.

Volgens Pascal van Laer, business leader headphone bij WOOX Innovations zorgt de nieuwe manier van audiotransmissie voor een superieure geluidskwaliteit:

We’re excited to launch the Philips Fidelio M2L, our first headphone that has a direct digital connection to your iOS device. This means we can deliver an incredible audio experience today, and also opens up exciting opportunities for innovation for the future.

De Fidelio M2L is dus direct in te pluggen via de Lightning poort aan de onderkant van je iPhone of iPad en ondersteunt 24-bit audio via een in de koptelefoon ingebouwde DAC en versterker. De speakers zijn van hoog magnetisch neodymium gemaakt en afgewerkt met foam leren oorschelpen. De koptelefoon ligt in december in de winkel voor een advies prijs van €250.

898460