Engelstalige Google Assistant binnenkort te gebruiken op Android-smartphones in Nederland

Google Assistant

Google brengt haar digitale assistent Assistant binnenkort ook naar andere toestellen dan alleen de Google Pixel. Vanaf volgende week kunnen gebruikers van Android 6.0 Marshmallow en 7.0 Nougat ook gebruikmaken van de Assistant, schrijft de internetgigant op haar blog. En ook in Nederland wordt de digitale assistent binnenkort beschikbaar.

De update voor de Google Assistant wordt beschikbaar via Google Play Services. Hiervoor heb je een smartphone met 1,5GB of meer aan werkgeheugen hebben en een schermresolutie van 720P.

In Nederland wordt de assistent volgens Rachid Finge van Google Nederland in de komende weken beschikbaar. De assistent spreekt dan echter nog geen Nederlands, maar alleen Engels. Wanneer de Nederlandse taal wordt toegevoegd, is nog niet bekend.

Smartphones en smartwatches

De aankondiging komt nadat diverse fabrikanten tijdens MWC lieten weten dat ook zij Google Assistant op hun apparaten zetten. Zo komt de digitale assistent ook naar de LG G6 en naar de Huawei Watch 2. De kans is groot dat ook andere fabrikanten tijdens het evenement in Barcelona eenzelfde soort aankondiging doen.

In januari werd al bekend dat de Google Assistant ook naar Android-televisies komt. Die update moet de komende maanden uitrollen in de Verenigde Staten. Wanneer Nederland volgt, is nog niet bekend.