Nokia gaat old school met vernieuwde 3310 en Snake in Facebook Messenger

Nokia 3310

Het gerucht was er al even, maar nu is het officieel: de Nokia 3310 is terug van weggeweest. Tijdens MWC kondigde het bedrijf HMD, een Finse fabrikant die de exclusieve rechten heeft om telefoons onder het Nokia-merk te presenteren, dit aan. En voor de echte fans van nostalgie is er nog meer goed nieuws: Snake is zowel op die telefoon als in Facebook Messenger te spelen.

De 3310 heeft wel een kleine update gehad ten opzichte van zijn oudere broer. Zo heeft het toestel nu felle kleurtjes en een iets groter scherm. Wel heb je nog steeds de fysieke knoppen die je kent van ruim vijftien jaar geleden. Maar het apparaat is ronder en het heeft zowaar een scherm met kleuren!

Ook vind je een microUSB-uitgang voor het opladen, een normale uitgang voor een koptelefoon, bluetooth en kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart. Er zit zelfs een 2MP camera op. En ook de accu heeft een upgrade gekregen: die heeft nu een maand standby-tijd. Daar kan geen enkele smartphone tegenop!

Net zoals toen

Gelukkig voor de echte fans is het toestel verder precies zoals vroeger. Dat betekent de nostalgische ringtones, Snake, geen wifi, geen GPS en geen apps die je kunt downloaden. Overigens ben je niet helemaal afgesloten van het internet. Je kunt nog wel verbinding maken met 2G-internet en gebruikmaken van een Opera Mini-browser.

De Nokia 3310 moet in het tweede kwartaal van dit jaar verschijnen. Het toestel gaat 49 euro kosten.

Snake

Wil je geen Nokia 3310, maar wel weer Snake spelen? Dan is er nog meer goed nieuws. Het spel waar je vroeger zo verslaafd aan was is nu namelijk te spelen vanuit Facebook Messenger. Klik simpelweg op het spelicoon onderin een gesprek en je ziet Snake staan.

Snake

Je hebt de keuze uit drie snelheden om in te spelen, en verder is eigenlijk vrijwel alles hetzelfde. Je moet zoveel mogelijk appels eten, waardoor je groter wordt. De muren mag je niet aanraken. Wel nieuw is de mogelijkheid om anderen uit te dagen om jouw hoogste score te verslaan. Ik ben in ieder geval fan en ook direct weer verslaafd!