Er komt een esports kampioenschap voor de Benelux

Goed nieuws voor professionele gamers: Er komt een regionale pro competitie esports voor de Benelux: ESL Benelux Championship. De Benelux is hiermee de tiende regio ter wereld die een eigen esports kampioenschap organiseert op het hoogste niveau. De Amsterdam ArenA is partner van het kampioenschap.

Afgelopen weekend vond in de Rotterdamse Ahoy de finale van het Europees Kampioenschap League of Legends plaats, een esports event dat tot de nok toe uitverkocht was. Volgens ESL, ’s werelds grootste esports bedrijf is de Benelux dan ook een enorme hotspot voor de uitrol van meer van dit soort events.

Thijs Molendijk, Europees Kampioen van de game Hearthstone in 2015 vindt het een mooie ontwikkeling dat steeds meer organisaties esports in Nederland en België op de kaart willen zetten: “Voor Nederland en België is dit een goede stap, zodat de spelers zich kunnen meten met de allerbesten, zich verder kunnen ontwikkelen en er uiteindelijk meer Nederlandse gamers weten door te dringen tot de Europese top.”

18-2-worlds

In de ESL Benelux Championship kan vooralsnog worden meegedaan in 3 verschillende games: Hearthstone™, Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends. Kwalificaties voor het kampioenschap beginnen op 25 april voor elk van deze games en duren 2 weken. De uiteindelijk top 16 plaatst zich voor de kwalificatie play-offs in de Amsterdam ArenA. In de prijzenpot zit €25.000 voor de winnaars.

Henk van Raan, directeur new business development van de Amsterdam ArenA: “Wij geloven in de toekomst van esports in Nederland en maken daar graag onderdeel van uit. Voor ons is dit eerste ESL Benelux Championship slechts het begin van een hogere ambitie samen met ESL. We kijken er naar uit om veel meer esports events te organiseren in ons stadion en om van Amsterdam de esports hoofdstad van Europa te maken.”

Iedereen kan zich inschrijven voor de kwalificaties van de competitie, maar een team moet wel bestaan uit drie of meer spelers uit België, Luxemburg of Nederland.