Voormalig Tesla-medewerker gaat werken voor de man die een zelfrijdende auto bouwde in garage

George Hotz, de man die een zelfrijdende auto ontwikkelt die naar eigen zeggen beter is dan die van Tesla, heeft met zijn bedrijf Comma.ai een ontwikkelaar van Tesla in huis gehaald. Dat schrijft Forbes.

Het gaat om Riccardo Biasini, die volgens zijn LinkedIn-profiel sinds 2011 werkzaam was bij Tesla. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor onder andere de veiligheid en het gedrag van het aandrijfsysteem van Tesla.

Dat bedrijf biedt momenteel verschillende autonome functies aan bezitters van zijn voertuigen aan, zoals zelfstandig van rijbaan wisselen, een functie om de auto uit je garage op te roepen en adaptive cruise control, waarbij de auto zelfstandig de afstand tot zijn voorganger kan bepalen.

Twee variabelen

Hotz noemt de hardware die Tesla gebruikt, Mobileye, ’totale crap’. Tijdens SXSW 2016 deelde hij zijn eigen visie op het ontwikkelen van een zelfrijdend systeem. Volgens hem komt het neer op twee variabelen: hoe hard wil ik rijden en welke kant moet het stuur op. Hotz denk dat het ideale zelfrijdende systeem gebaseerd op het gemiddelde rijgedrag van alle mensen.

Begin deze maand haalde Comma.ai nog 3,1 miljoen dollar aan investeringen op. Hotz is ambitieus: op SXSW vertelde hij nog dit jaar een product op de markt te willen brengen. Volgens Forbes heeft Hotz nu vier mensen fulltime in dienst om te werken aan de zelfrijdende auto. Op zijn website is te lezen dat hij voor de ontwikkeling van de zelfrijdende auto met Comma.ai een klein elite-team wil samenstellen.