Startup van oud-topmannen Tesla en Google gaat samenwerken met Volkswagen en Hyundai

Aurora, een startup die werkt aan technologie voor zelfrijdende auto’s, gaat samenwerken met Volkswagen en Hyundai. Dat hebben de twee autofabrikanten los van elkaar bekendgemaakt, meldt Bloomberg. Bij Aurora werken twee mannen die bij Tesla en Google in hoge posities werkten aan technologie voor zelfrijdende auto’s.

Chris Urmson stond aan het hoofd van het zelfrijdende-auto-project van Google, dat nu Waymo heet. Zijn collega Sterling Anderson had een toppositie in het team van Tesla dat werkt aan de Autopilot-software. Tesla klaagde zijn voormalig medewerker een jaar geleden aan voor het stelen van bedrijfsgeheimen en het wegkapen van werknemers. De autofabrikant liet de rechtszaak in april 2017 weer vallen.

Nu gaat Aurora samen met Volkswagen en Hyundai werken aan zelfrijdende auto’s. Het bedrijf gaat de traditionele voertuigen voorzien van software en sensoren om autonoom te kunnen rijden, schrijft Bloomberg.

Bovendien wil Aurora samen met Hyundai een pilot uitvoeren rondom slimme steden. Met Volkswagen heeft het bedrijf plannen om een shuttledienst van zelfrijdende voertuigen en bezorgvoertuigen op te zetten.