Cryptomunt Ethereum is voor het eerst duizend dollar waard

De cryptomunt Ether doet het, net als andere blockchain valuta, goed. Gisteren meldde TechCrunch dat de munt een nieuw record heeft gebroken. Voor het eerst in de geschiedenis kost één Ether duizend dollar (ongeveer 829 euro). Het totaal aan Ether vertegenwoordigt nu meer dan honderd miljard dollar aan waarde.

Eerder deze week kwam het grote nieuws dat de beurswaarde van alle cryptovaluta meer dan 750 miljoen dollar is geworden. De Bitcoin is van alle cryptomunten het meeste waard, gevolgd door Bitcoin Cash. Op drie staat Dash met een waarde van 1.100 dollar per munt. Ethereum begint de waarde van Dash te benaderen.

De opkomst van Ethereum

De Ether stijgt snel. Volgens TechCrunch is de munt de afgelopen week maar liefst veertig procent in waarde omhoog gegaan. De Ripple steeg nog sneller, deze werd 1.300 % duurder in drie weken tijd.

Iedere cryptomunt werkt volgens hetzelfde principe van de blockchain: een gedecentraliseerd netwerk, waarover transacties gedaan kunnen worden op een anonieme manier. De informatie die uitgewisseld wordt over het blockchain-netwerk wordt in ‘blokken’ opgeslagen. Doordat er identieke informatie over het hele netwerk verspreid ligt, is een blockchain ongevoelig voor fraude.

Open software platform

Hoewel ze allemaal gebruikmaken van hetzelfde principe, heeft ieder cryptocurrency netwerk eigenschappen die het onderscheiden van concurrenten. Ethereum is bijvoorbeeld niet in de eerste plaats een munt, maar een open software platform. Programmeurs kunnen hun eigen programma’s inpluggen op het netwerk en zo gebruikmaken van de blockchain. Zo hoeven zij niet een eigen blockchain op te zetten. Op het Ethereum netwerk kan betaald worden met Ether.

Een bekende manier om Bitcoin te vergaren is door ze te mijnen. Op Ethereum verdien je Ether door het uitvoeren van opdrachten via ‘smart contracts’.

Wat zijn de verschillen tussen de grootste cryptomunten?

Courtesy of: Visual Capitalist