ExtremeFliers lanceert een drone met Meerkat-streaming

Livestreamdiensten als Meerkat en Periscope zijn in korte tijd enorm populair geworden. Je hebt namelijk net meer nodig dan een smartphone en mobiel internet en vervolgens kun je met de hele wereld delen wat je moet doen.

Het grootste voordeel is ook meteen het grootste nadeel: je zit altijd vast aan je mobiele telefoon. Dat is namelijk niet ideaal als je met wat creatieve shots aan de slag wilt. ExtremeFliers gaat dat probleem oplossen met een mini-drone die zijn beelden live door kan zetten naar Meerkat. “Ik heb nog nooit een drone gezien die dat kan, dus wij hebben de primeur”, aldus bedenker Vernon Kerswell.

De Micro Drone 3.0 is, zoals zijn naam al doet vermoeden, de derde drone van ExtremeFliers. Het nieuwe model heeft onder andere een HD-camera en is te besturen met een smartphone-app. De drone zelf kost 125 dollar via Indiegogo, terwijl je er voor 50 dollar extra een gimbal (de kleinste ter wereld, aldus de fabrikant) bij krijgt. Deze gimbal kun je net als andere onderdelen toevoegen via magneten.

Mocht je je afvragen waarom ExtremeFliers heeft gekozen voor Meerkat: dat platform heeft een API beschikbaar gesteld voor externe ontwikkelaars, terwijl Twitter-platform Periscope een stuk geslotener is. ExtremeFliers heeft nog 22.000 dollar nodig om de Micro Drone 3.0 in productie te kunnen nemen, dus ben je er op tijd bij, dan heb je er hier eentje te pakken voor 125 dollar.