Anonymous ziet in Minds.com het sociale medium van de toekomst

De sociale media schieten als paddenstoelen uit de grond, maar Minds.com biedt iets unieks: totale vrijheid voor online activisten. Anonymous is een van de eerste organisaties die zich achter het nieuwe netwerk heeft geschaard.

Minds doet in de basis niet zoveel anders dan Facebook: je kunt berichten, foto’s en links delen met je volgers. Het netwerk is te gebruiken via je desktop en de mobiele apps. Daarbij ligt de focus op veiligheid, want alle communicatie wordt versleuteld. “Wij vinden dat de gebruiker de controle moet hebben over sociale media”, legt oprichter Bill Ottman uit bij Business Insider. “We hebben maandelijks 60 miljoen bezoeken en scoren vooral bij mensen die geïnteresseerd zijn in onze online rechten en burgerjournalistiek.”

Anonymous wil de open source-code van Minds verder uitbouwen, zodat uiteindelijk een platform ontstaat dat volledig vrij te gebruiken is. “Wij roepen hackers, ontwerpers en programmeurs op om samen te werken. Laten we de code van Minds.com gebruiken om een site te bouwen is die volledig open is: of the people, by the people and for the people”, is te lezen op deze Anonymous-pagina. Of Minds.com een succes wordt? We vragen het ons af, want de markt voor sociale media in Facebook-stijl is wat ons betreft wel verzadigd.