F-Zero 99 maakt SNES klassieker weer relevant in een battle royale tijdperk

Ineens was daar dan F-Zero 99 op de Nintendo Switch. De geruchten lieten menig gamers hart sneller kloppen. De aankondiging zorgde voor een gefronsde wenkbrauw links en rechts. Maar de uitkomst is een high fun, battle royale racer die de SNES klassieker weer helemaal relevant maakt.

Het is intussen bijna 19 jaar geleden dat fans van F-Zero een nieuwe game mochten verwelkomen. Dat de liefhebbers dus al enige tijd op nieuwe content zaten te wachten, is dus op zijn zachtst gezegd een understatement.

Met F-Zero 99 grijpt de franchise terug op de geliefde eerste release van de racegame, intussen 33 jaar jong. Yikes. In F-Zero 99 speel je – verrassing – tegen 98 andere racers op de traditionele F-Zero circuits, inclusief de 90’s graphics, voertuigen en de geliefde muziek.

Je kunt je voorstellen dat je met 99 voertuigen op de smalle circuits het regelmatig aan de stok zult krijgen met je concurrentie. Om te zorgen dat je niet vroegtijdig ge├źlimineerd wordt en uiteindelijk als winnaar over de streep komt krijg je gedurende de race allerhande boosts en power-ups tot je beschikking. Daarnaast kun je het uiterlijk van de originele voertuigen naar smaak aanpassen. Of gewoon in hun perfecte staat laten natuurlijk.

Voor fans die hoopte op een compleet nieuwe F-Zero game is ’99’ wellicht een lichte teleurstelling. Er is echter ook een positieve kant: met F-Zero 99 maakt Nintendo het vertrouwde format weer relevant voor een nieuwe generatie gamers. En dat verhoogt dan weer de kansen op een volledige nieuwe toevoeging aan de F-Zero franchise.

Afbeelding via Nintendo

F-Zero 99 is sinds deze week beschikbaar en is gratis te spelen voor leden van Nintendo Switch Online.