Scripts voor het tweede seizoen van One Piece liggen al klaar

One Piece

Netflix heeft een nieuwe hitserie binnen: de live-action versie van One Piece. Het eerste seizoen is nu op de streamingdienst te bewonderen en het tweede seizoen is klaar om gefilmd te worden, zeggen de makers. Maar dat kan pas als de staking onder Hollywood-acteurs en -schrijvers voorbij is.

One Piece is gebaseerd op een anime-serie en mangaserie, die gaat over de Straw Hat Pirates. Hun kapitein is de bijzondere Monkey D. Luffey. Hij at ooit behekst fruit, waardoor hij in een rubberen man veranderde, wat betekent dat hij zijn lichaam op allerlei manieren kan uitrekken. Luffey is nu dus kapitein en met zijn crew probeert hij de schat One Piece te vinden. Wie de schat vindt, wordt namelijk koning van de piraten.

Live-action verfilmingen van geliefde animatieseries en manga’s zijn altijd spannend: het is maar de vraag of het geheel zich ook goed vertaald naar ‘echte mensen’ en of fans het goed ontvangen. Maar bij One Piece zit dat wel goed: op Rotten Tomatoes krijgt de serie een 86% fresh score van reviewers en maar liefst 96% van het publiek. Enorm goede scores dus.

Tweede seizoen ligt klaar

Fans zullen zich dan ook snel afvragen of er ook een tweede seizoen komt, en zo ja, hoe snel dan. Maar daar hoeven we niet per se zorgen over te hebben. Marty Adelstein, CEO van producent Tomorrow Studios, laat namelijk tegenover Variety weten dat de scripts voor een eventueel tweede seizoen al klaar liggen. Zodra de productie kan beginnen, kan het seizoen zelfs al binnen een jaar tot 18 maanden klaar zijn.

Helaas betekent dat niet dat we volgend jaar al een tweede seizoen kunnen zien. De vakbonden van de schrijvers en acteurs in Hollywood zijn nog volop bezig met staken en aan dat conflict lijkt nog niet snel een einde te komen. Tot die tijd kan er dus nog niet gefilmd worden. En daar komt bij dat Netflix nog geen groen licht heeft gegeven voor een tweede seizoen. Dus ook daar wordt nog op gewacht. Maar als het zo ver is, kan er dus snel gehandeld worden.

Foto: Netflix