Netflix geeft One Piece een tweede seizoen

One Piece, Nieuw op Netflix in augustus

Goed nieuws voor alle fans van One Piece: de serie krijgt een tweede seizoen van Netflix. De serie kwam slechts twee weken geleden op de streamingdienst terecht, maar heeft al 37,8 miljoen views binnen en enorm hoge scores van fans.

De serie One Piece begon ooit als mangaserie en werd later ook een anime-serie, die beiden goed scoorden onder fans. Netflix besloot echter om er ook een live-action van te maken en het is altijd maar afwachten of een geanimeerd verhaal zich goed naar live-action vertaald. Maar in dit geval is het antwoord dus volmondig ‘ja’.

Voor wie de serie niet kent: One Piece gaat over de Straw Hat Pirates, aangevoerd door Monkey D. Luffey. Luffey veranderde in een rubberen man door een behekst stuk fruit te eten, maar dat komt hem nu eigenlijk wel van pas. Inmiddels is hij kapitein van de piraten en samen met hen probeert hij de schat One Piece te vinden. Want wie die schat vindt, wordt koning van de piraten.

Script ligt al klaar

Fans zijn dus enorm te spreken over de serie: op Rotten Tomatoes krijgt het zelfs een fresh score van 96% van het publiek. Niet gek dus, dat Netflix besloten heeft om er een tweede seizoen van te maken. En dat kan al snel klaar zijn: Marty Adelstein, CEO van producent Tomorrow Studios, heeft al laten weten dat de scripts al klaar liggen. Het nieuwe seizoen kan in theorie al in anderhalf jaar klaar zijn voor release. Enig probleem is dat er in Hollywood nog altijd door acteurs en schrijvers gestaakt wordt, dus het filmen kan nog niet beginnen.

Beeld: Netflix