F1 Spoiler Alert: GP van Italië brengt Max dichter bij titel, De Vries dichter bij een stoeltje

Op één van de oudste circuits op de kalender – het kloppende hart van de fans – was de druk voor Ferrari dit weekend bijzonder hoog. Om nog maar te zwijgen van de oppermachtige Red Bull van Max Verstappen, die zich niet liet opjutten en de juiste keuzes voor de winst wist te maken. En dan was daar nog de verrassende Nederlandse debutant: Nyck de Vries!

Een ander kleurtje op de auto en zelfs een klein verkleedpartijtje. Kennelijk had Ferrari niet echt opgelet hoe goed Mercedes dat de laatste jaren afging óf ze waren gewoon geheel overtuigd van hun eigen kracht. Een prachtige pole position van Charles Leclerc kan de illusie nog in stand hebben gehouden, maar wie vanaf de vrijdagmiddag goed had opgelet wist: Red Bull gedroeg zich als een jagende leeuw.

Iets verderop in de rangorde deed een Nederlandse debutant het bovengemiddeld goed. Hoewel Nyck de Vries slechts één vrije training in de Williams van Alexander Albon had kunnen doorbrengen, wist hij een gedegen kwalificatie te rijden. Op zondag volgde een ijzersterke race, waarbij het opviel hoe weinig de Nederlander weg gaf. Met een welverdiende 9e plek en dus kampioenspunten als verdiende beloning.

Luister nu de nieuwste #F1SA over de #ItalianGP:

Foto: © Red Bull Content Pool / Getty Images