Facebook At Work: het sociale netwerk voor bedrijven, gaat gebruikt worden door The Royal Bank Of Scotland

Begin dit jaar maakte Facebook bekend te starten met hun platform ‘At Work‘: een speciale versie van het sociale netwerk ontworpen om medewerkers binnen een bedrijf beter met elkaar te laten communiceren.

De Schotse bank hoopt in maart 2016 30.000 medewerkers op het netwerk aangesloten te hebben; het volledig aantal werknemers (100.000) zou aan het einde van 2016 aangesloten moeten zijn op Facebook At Work.

facebook at work

Facebook At Work staat volledig los van het normale sociale netwerk: je maakt een nieuw profiel aan met gegevens die alleen zichtbaar zijn voor je collega’s. Wel zijn de twee netwerken identiek qua opzet en uiterlijk.

In hoeverre de zakelijke dienst van Facebook samen gaat werken met belangrijke projectmanagementtools is onduidelijk.

Facebook at work

Julien Codorniou, eindverantwoordelijke voor de samenwerkingsverbanden van Facebook, laat weten dat ongeveer 300 bedrijven momenteel gebruik maken van Facebook At Work. Onder andere de Amerikaanse afdeling van Heineken maakt gebruik van de speciale software.

Op dit moment vraagt Facebook nog geen geld voor de testversie van At Work, maar dat is uiteindelijk wel het doel. Ze willen net zoals Slack, een andere communicatietool voor bedrijven, werken met een freemium-model. Waarin de basisfuncties voor alle bedrijven gratis zijn, maar andere functies gereserveerd zijn voor betalende klanten.