‘Facebook geeft groen licht voor productie reality-serie Last State Standing’

Facebook heeft opnieuw een grote stap gezet in de ontwikkeling van eigen tv-series. Het sociale medium is akkoord gegaan met de ontwikkeling van de serie’Last State Standing’, weet Variety. Dit is een reality-serie met wedstrijden van de producer van ‘American Ninja Warrior’, namelijk A. Smith and Co.

In de serie zit een deelnemer uit iedere Amerikaanse staat. De vijftig mensen strijden in een aantal spellen voor een hoofdprijs van 500.000 dollar. De serie had één seizoen op MTV in oktober 2016. Daar keken er minder dan 200.000 mensen per aflevering naar de serie. Het programma werd uiteindelijk geschrapt.

Facebook wil de serie dus nog een kans geven. En dat past perfect bij de strategie van het bedrijf: het sociale medium wil al langere tijd premium, televisie-achtige content gaan aanbieden. Nu lijken er dus serieuze stappen genomen te worden. Naast ‘Last State Standing’ zou Facebook ook praten met de makers van ‘Loosely Exactly Nicole’, een MTV-serie van Nicole Byer. Ook dit programma werd geschrapt.

250.000 dollar per aflevering

In mei werd al gezegd dat Facebook bereid is om maximaal 250.000 dollar per aflevering te betalen voor de originele video’s. Dat zijn prijzen die vergelijkbaar zijn met wat er in de VS voor de productie van traditionele televisieprogramma’s wordt betaald.

Ook zouden er kortere video’s komen, waar 10.000 tot 35.000 dollar per aflevering voor wordt betaald. Onder meer Vox Media, BuzzFeed, ATTN en Group Nine Media gaan content voor het platform produceren.